duminică, 24 ianuarie 2010

Nu simt nevoia să fiu recunoscătoare !

Vineri am luat al XIII-lea salariu. O chestie care în fiecare an devine "lung prilej de vorbe şi de ipoteze"...
Tot vineri, dar în urmă cu o săptămână, dis-de-dimineaţă, ni s-au adus statele cu veniturile cuvenite din al XIII-lea salariu. În aceeaşi zi, la prânz, o veste tristă: nu se mai dă, iar celor care au apucat să îl încaseze li se iau banii înapoi.
Şi să revin la vineri când am primit, totuşi, banii: afişat la loc de cinste, la vedere, anunţul: Al XIII-lea salariu s-a oferit din BUGETUL LOCAL PRIN BUNĂVOINŢA DOMNULUI PRIMAR !
Când unii nu ştiau cum să-şi mai manifeste mulţumirile pentru primar, eu am îndrăznit să spun că nu simt nevoia să fiu recunoscătoare când se aplică legea. Câtă lume am supărat !
Mi s-a amintit de tichetele cadou, pe care noi le primim (tot prin bunăvoinţa domnului primar) de Paşte şi de Crăciun, iar alţii nu le primesc deloc. Da, dar sunt şi instituţii la care se primesc tichetele cadou pentru toate cele (parcă) 8 evenimente pe care le precizează legea... şi primele de vacanţă le-au primit, tot cum precizează legea...
Mi s-a spus că sunt şcoli unde cheltuielile de transport ale cadrelor didactice nu sunt decontate. La noi sunt, deci legea este aplicată corect !
Când Curtea de conturi a zis să ni se ia impozit pe tichetele cadou, primăria voia să plătim noi şi penalităţile/ majorările de întârziere, că şi ei ne decontează naveta.... nimeni nu a pus problema că sunt legi diferite, despre fapte diferite... au considerat-o un fel de serviciu-contra-serviciu.
Să mă întorc iar la ziua de vineri: au venit banii şi s-a făcut mişto de mine: domnişoara nu îi vrea, că sunt de la primar...
O să mai spun încă o dată: nu simt nevoia să fiu recunoscătoare că se aplică legea ! Nu datorez nimănui recunoştinţă că încasez veniturile care mi se cuvin pentru munca prestată ! Un vechi proverb românesc spunea: unde-i lege, nu-i tocmeală. Oare l-a uitat toată lumea?
Şi, atâta vreme cât alţii vor gândi la fel ca şi colegii mei, legea nu se va aplica niciodată pentru noi.

3 comentarii:

  1. Ziceam pe confidentze că aveţi noroc că primiţi. Acum , că am citit tot, mă gândesc că ar trebui să ne schimbăm optica în legătură cu drepturile noastre.

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu ma simt umilita mereu cand primim ceva si ni se spune ca ni s-a dat prin bunavointa cuiva. Iau banii pentru ca sunt un drept al meu, nu pentru ca a avut cineva mila de mine!
    Ce, noi suntem cersetori?
    Profita de saracia noastra si ne umilesc pe fata, asteptand recompensa: votul!
    Noi am primit foarte rar cate ceva, cred ca de trei ori cate trei tichete de 50 lei, in preajma MARILOR VOTARI.
    Asta e!
    Sa le fie rusine si lor, si celor care multumesc, crezand ca primesc pomana!
    Noi nu am primit al XIII-lea si nici nu cred ca o sa-l primim! Poate e mai bine asa!

    RăspundețiȘtergere
  3. Şi eu aş prefera să nu primim (dar TOŢI !), decât să primim ca pe o pomană... Perspectiva din care privim trebuie să ne-o schimbăm: primim ceea ce NI SE CUVINE. Şi asta nu ne costă nimic, nici măcar voturi !

    RăspundețiȘtergere