marți, 25 mai 2010

Greva profesorilor şi pumnul în gură

Conflictele de muncă nu sunt apanajul vremilor noastre. Se pare că primele conflicte de muncă au avut loc chiar în Egiptul antic. Secole de-a rândul mişcarea sindicală a luptat pe diverse fronturi pentru drepturile celor ce muncesc...
Într-o ţară în care însăşi Constituţia, în art. 43, stipulează dreptul la grevă, inspectoratul şcolar vrea să pună pumnul în gură cadrelor didactice care au de gând să intre în grevă generală. Nu-mi amintesc vreun moment, vreo grevă la care să se fi proferat atâtea ameninţări la adresa dascălilor: că li se vor tăia zilele din condică şi nu oricum, ci cu roşu (de parcă ar avea importanţă culoarea ! ... sau poate mizează pe efectul psihologic al culorii?!?); că li se va consemna în cărţile de muncă întreruperea; că... sunt obligaţi să facă cerere de concediu fără plată !
Mărturisesc că nu sunt membru de sindicat (deci nu am motive să iau apărarea dascălilor), că nu mă pricep la toate chichiţele legale, dar... asemenea aberaţii şi ameninţări de cea mai joasă speţă nici nu am auzit până acum!
Şi parcă-mi vine să cânt Internaţionala: Hai la lupta cea mare/ Rob cu rob să ne unim! Cum altfel decât robie s-ar putea numi starea în care am ajuns?

5 comentarii:

  1. Bhai, ce va mai place sa va plangeti de mila si sa va dati oprimati!

    RăspundețiȘtergere
  2. Iti doresc sa traiasti si tu muncind ca noi si primind banii pe care ii primim noi. Imi spui dupa aceea daca e cazul sa iti plangi de mila sau sa fii fericit/a.
    Mariana, invatatoare

    RăspundețiȘtergere
  3. Halal greva! Dezbinati mai suntem!

    RăspundețiȘtergere
  4. Si mai ca-mi vine sa spun ca ne meritam starea de robie in care am ajuns

    RăspundețiȘtergere
  5. Cu salariile noastre stie cineva ce se intampla? Ni le ciuruiesc si pe cele de pe concediu?

    RăspundețiȘtergere