duminică, 4 iulie 2010

Bac-ul

S-a terminat şi bac-ul ăsta. Pentru unii cu rezultate dezastruoase (care, după părerea mea, reflectă realitatea foarte bine). Cu ceva scandal: s-au dat bani de "protocol" (zic elevii), nu s-au primit bani (zic profesorii), or fi fost sumele prea mici pentru câtă criză este? (mă întreb eu cu teoria conspiraţiei în minte şi cu scenarii multiple prin care aş putea argumenta cine şi de ce are nevoie de sesiunea din toamnă a bac-ului )...
Am urmărit imaginile în care Băsescu discută cu doamna profesoară din Dorohoi. M-am gândit că schimbul de replici care a avut loc poate fi sursă de inspiraţie pentru subiectele de bac de anul viitor. Sugestii la: http://confidentze.blogspot.com/2010/07/addenda-la-basescu-se-cearta-cu-o.html
În plus, elevii pot studia stilul de comunicare al preşedintelui. Cu siguranţă le va fi de folos când vor da probele de competenţe lingvistice şi de comunicare în limba română, dar- mai ales- le va fi de folos în viaţă. Că nu-i de colea să ajungi preşedinte aşa, la miştocăreală!
(probabil că voi fi şi eu pusă pe lista celor care atentează la siguranţa naţională?!?)

5 comentarii:

  1. Ce sa cauti tu pe acea lista?
    "Mistocareala la romani", uite un titlu pe a carui tema se poate scrie un eseu, dar se poate compune si o manea.

    RăspundețiȘtergere
  2. Rezultatele slabe sunt puse doar pe seama profesorilor, dar stiu din interior ca elevii nu mai vor sa invete si profita de numita "democratie".
    Rezultatele reflecta exact pregatirea lor.
    Ar fi multe de spus, dar cred ca vorbim degeaba. Cine sa ne asculte pe noi?

    RăspundețiȘtergere
  3. Rezultatele slabe au cauze multiple. Şi chiar nu ne ascultă nimeni. Cine să cerceteze cauzele, cine să găsească şi să aplice soluţii de eradicare a lor?

    RăspundețiȘtergere
  4. Primarul de la Prajesti (comuna care tocmai a trecut prin inundatii) a dat 1500-2000 de lei doar pentru protocol. Desi nu avea nevoie de bac. Deci, daca un singur aspirant la diploma da pentru protocol cat ia un profesor intr-o luna (sau poate chiar ceva mai mult), nu e oare avantajos sa ii pici ca sa mai vina si la toamna? Si vor veni mult mai disperati si mai dispusi sa dea oricat numai sa ia examenul!

    RăspundețiȘtergere
  5. La ceva similar m-am gândit şi eu când am lăsat loc de argumentare.

    RăspundețiȘtergere