luni, 2 august 2010

Am nevoie să comunic eficient



Este titlul celui mai recent curs pe care l-am ţinut în calitate de formator al CCD.


Când l-am adăugat în oferta de formare a CCD nu m-am gândit că se vor înscrie prea multe persoane. Pentru că, în general, oamenii cred că ştiu să comunice (inclusiv să o facă eficient!) încă de când au învăţat să vorbească. (Şi nu mă pot abţine să nu amintesc de d-ra Băsescu cea mică, entuziasmată că dl. Boc este capabil "să editeze perfect câteva fraze în limba română"!)


Totuşi au fost persoane dornice să facă acest curs. Chiar dacă vacanţa era în toi! Şi au fost persoane care au adus cu sine alte persoane: prietene, colege, directoarea... Da, un grup entuziast de educatoare care şi-au înscris şi directoarea. Iar doamna director a venit cu ele şi nu numai că a venit: au pus în discuţie aspecte ale comunicării şi ale relaţionării care nu funcţionau chiar bine în organizaţia lor. (Respectele mele pentru o astfel de doamnă director! Respectele mele şi pentru doamnele educatoare care au avut ideea!)


Am avut bucuria să constat încă o dată că dascălii reprezintă un "popor" de oameni deosebiţi (am lucrat- în grupurile de dezvoltare personală sau în alte tipuri de training-uri cu profesionişti din diverse domenii, dar dascălii sunt de departe cei mai implicaţi, cei mai dedicaţi).
Am avut bucuria să cunosc oameni speciali: educatoare, învăţători, profesori de diferite discipline, care nu doar că mi-au făcut misiunea de formator mai uşoară, dar mi-au făcut-o şi plăcută. Oameni pasionaţi de meseria lor, oameni pasionaţi de viaţă, de prietenie, de poezie, de iubire...Oameni pasionaţi de oameni!
Mulţumesc că aţi ales să fiţi altfel decât cei autosuficienţi, care cred că le ştiu pe toate!
Mulţumesc că m-aţi ales să vă fiu formator!
Mulţumesc că mi-aţi dat ocazia să vă cunosc şi să vă apreciez!

5 comentarii:

  1. Mariana Dumitrescu2 august 2010 la 07:57

    Pentru mine cursul a fost extraordinar, a fost bine organizat din punct de vedre al formatorului, consider ca imi este foarte util, atat in relatiile de la locul de munca, dar si in viata personala, in relatiile cu copilul, cu sotul, etc.Ma bucur ca am cunoscut atatea colege, dar mai ales ma bucur ca te-am cunoscut pe tine, Liliana.Inca o data felicitari.

    RăspundețiȘtergere
  2. Dascalii sunt in marea lor majoritate oameni deosebiti. Pacat ca cei din alte categorii nu vad decat "uscaturile" care din nefericire mai sunt printre noi.
    Felicitari pentru curs! Vad ca cineva spune ca ii va fi de folos si ca s-a simtit bine. Pentru mine astfel de cuvinte valoreaza mult...cred ca si pentru tine!

    RăspundețiȘtergere
  3. Penru mine întreaga experienţă trăită acolo a însemnat foarte mult şi asta deşi nu sunt la prima experienţă de acest tip.
    Mulţumesc pentru vorbele şi pentru gândurile frumoase şi mă bucur că am creat şi oferit un curs plăcut şi util în acelaşi timp.

    RăspundețiȘtergere
  4. "Pentru", e primul cuvânt din mesajul anterior. Deja se vede că m-am emoţionat!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ma bucur sa aflu ca sunt si persoane multumite de un curs. Mai rar se intampla.
    Ioana Blaj

    RăspundețiȘtergere