luni, 27 iulie 2009

Hagi Tudose la M.E.C.I.

Nu știu a cui a fost ideea, dar știu că este genială: directorii de școli au primit dispoyiție să reducă numărul de norme cu 6-8%. Acum, la sfârșit de lună iulie, după sesiunea de pretransfer, după concursul de titularizare, după...
Probabil că în unele școli se poate, dar nu scrie "unde este posibil", ci doar să se reducă !
Într-o școală mică, unde multe dintre cadrele didactice lucrează cu fracțiuni de normă, completând cu orele de la alte școli, unde nu sunt ore suplimentare, nici extinderi- ci doar trunchi comun- de unde, ce și cum să reduci ? Să comasezi clase și să-l anunți pe titularul școlii că trebuie să-și mai caute ore? Și unde să le caute, când toți reduc?
Se taie de la învățământ, așa cum Hagi Tudose tăia coada pisicii pentru a nu mai irosi căldura din casă. Dar nu se umblă la ministerele mari -și -degeaba-consumatoare-de-bani, gen turism.
Hai s-o vedem și pe-asta !
Ce urmează?

2 comentarii:

  1. La scolile mari ar putea reduce numarul de directori. Noi avem patru. Doi ar putea trece la catedra. Probabil vor comasa clase asa incat numarul de elevi sa fie minim 25. La scolile mici se va umbla la numarul de elevi la clase. Vor inchide scolile cu clase I-IV. Masura venita asa tarziu va bulversa si mai mult invatamantul. Ce mai brambureala!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu spun că nu sunt locuri în care se poate. Problema e că ISJ a transmis în următoarea formă: "să analizaţi şi să dispuneţi reducerea cu 6.8%...". Fără să adauge o chestie de bun simţ: dacă este posibil, dacă nu sunt afectaţi titularii...
    Şcoala românească scoate tâmpiţi pentru că este condusă de tâmpiţi !

    RăspundețiȘtergere