sâmbătă, 19 septembrie 2009

Ora de consiliere- corvoadă sau plăcere ?

În 2006, prăfuita oră de dirigenţie a devenit ora de consiliere.
Cu o programă şcolară foarte bine făcută, cu un program de formare a dascălilor foarte bine pus la punct....
...În aceste condiţii, ora de consiliere avea toate şansele să devină cea mai frumoasă, cea mai lejeră, cea mai plăcută... oră din programul elevilor.
Dar profesorii (unii dintre ei) au participat la cursurile de formare aşa cum participă elevii lor la lecţii: plictisiţi şi dezinteresaţi. Dacă aveau noroc cu un formator care era maestru în a-i motiva, se întâmpla şi o mică schimbare în optica lor; dacă nu, plecau de la curs şi făceau ora tot aşa cum ştiau ei. Astfel, pentru unii (elevi şi/sau profesori), ora de consiliere a devenit o adevărată corvoadă.
Gabi: diriginta unor elevi de la seral, proveniţi din familii sărace, cu diverse tipuri de probleme. Face ora de consiliere/ dirigenţie ducându-i în oraş, la cumpărături, la muzeu, la teatru, la concert... învăţându-i la faţa locului cum să se comporte în situaţia şi în locul ales drept cadru pentru "lecţia de dirigenţie". Nu-i aşa că e o plăcere ?

4 comentarii:

 1. Da, e o placere si un noroc sa ai ca dascal un OM!
  In zilele noastre sunt mai multi "slujbasi" decat cadre didactice.

  RăspundețiȘtergere
 2. Din păcate pentru copiii noştri, aşa este !

  RăspundețiȘtergere
 3. Pentru multi dascali ora de consiliere(dirigentie) numai ce trebuie sa fie nu e - din pacate.
  Exemplul dat de tine in finalul postarii e unul de admirat!

  RăspundețiȘtergere
 4. Mulţumesc în numele lui Gabi ! Nu cunosc mulţi oameni/ profesori/ diriginţi ca ea, dar cu siguranţă că sunt mai mulţi !

  RăspundețiȘtergere