marți, 5 octombrie 2010

Copilul meu este nebun???

Anca e o mamă disperată. În primul rând e o mamă singură, văduvă. Nici ea, nici copiii ei nu au reuşit încă să treacă peste moartea soţului, respectiv tatălui lor. Nici unul dintre ei nu ştie cum să o facă!
Diriginta unuia dintre copii, neinspirată (ca să nu zic incompetentă!), i-a zis să-şi ia copilul şi să îl mute la altă şcoală fiindcă este nebun.
Nu pentru că nebunia ar fi un diagnostic în sine, dar cadrele didactice nu au competenţa de a face psihodiagnoză.
Prin urmare:
1. dragi dascăli, nu mai diagnosticaţi, dar faceţi recomandări pentru o evaluare psi!
2. dragi părinţi, acceptaţi evaluare, diagnoză şi intervenţie doar din partea specialiştilor!

7 comentarii:

  1. Credeam ca numai copilul meu este etichetat astfel. Nu ma bucur ca exista si alte cazuri, dar macar cineva abordeaza deschis subiectul.

    RăspundețiȘtergere
  2. O fi zis "nebun" (desi nu e o scuza!)in sensul ca este mai zvapaiat.
    Cat despre evaluarea psi, am ajuns sa nu mai am multa incredere in cei ce o fac.Rar gasesti psihologi competenti si dispusi sa-si faca treaba.

    RăspundețiȘtergere
  3. De acord cu a doua observaţie: te îngrozeşti câţi incompetenţi s-au apucat să devină specialişti în meseria asta.
    În ceea ce priveşte cazul copilului Ancăi, diriginta a fost clară: să-l mute din şcoală fiindcă este nebun. Despre un copil mai zvăpăiat nu spui aşa ceva.

    RăspundețiȘtergere
  4. Pentru părintele anonim: subiectul a tot fost discutat. A fost şi o campanie publică despre ADHD, copiii şi părinţii care se confruntă cu acest diagnostic. Ideea este să cauţi soluţii care să fie în avantajul familiei şi al copilului.

    RăspundețiȘtergere
  5. Oricate campanii s-ar face, tot vor fi niste copii respinsi, marginalizati. Mentalitatile se schimba greu, profesionisti nu prea sunt...

    RăspundețiȘtergere
  6. Avem nevoie de ajutor! Sunt invatatoare la Scoala cu clasele I-VIII, Izvoare, com. Bahna, jud. Neamt. Avem un numar mare de elevi in scoala, dar cei mai multi dintre ei au mare nevoie de hainute, ca sa poata veni la scoala in sezonul rece. Noi, cadrele didactice am adus de acasa, de la copiii nostri, hainute si papuci care nu le mai veneau, dar care erau de stricta necesitate pentru acesti elevi.Va rugam, ajutati-ne, daca puteti cu hainute si papucei, pentru niste copii inimosi care vor sa invete! TEL. 0764888975, Inv. CARAIMAN IONELA-LAURA
    Copiii va vor fi recunoscatori!
    Va multumim pentru intelegere!

    RăspundețiȘtergere
  7. De ce nu se fac cabinete psihologice in scoli?
    de ce se cheltuie banii pe orice prostii, numai pe lucruri atat de necesare nu?

    RăspundețiȘtergere