miercuri, 19 ianuarie 2011

Să comunicăm eficient!

Să comunicăm eficient! este titlul unei unități de învățare, pe care elevii clasei a IV-a o vor parcurge la orele de curs opțional.
Comunicarea asertivă, ascultarea activă, reguli de igienă relațională sunt principalele teme care vor fi abordate.
Activitățile desfășurate față-în-față la orele de curs, în clasă, vor fi completate cu activități de comunicare online, cu exprimarea unor păreri pe blog, astfel elevii vor dobândi competențe noi, vor beneficia de combinarea celor mai bune practici pedagogice și de consiliere educațională, cu puterea tehnologiei informației și comunicării.
Acest mod de abordare a unei unități de învățare vine ca urmare a aplicării competențelor dobândite în cadrul cursului IntelTeach-Instruire în societatea cunoașterii prin care este promovată învățarea centrată pe elev, prin integrarea tehnologiei și prin abordări bazate pe proiecte.
Primii pași sunt făcuți în această săptămână: elevii învață să își creeze cont pe Yahoo-mail, pe Google, să acceseze aceste conturi și site-uri utile.

15 comentarii:

  1. Mi se pare o idee interesanta. Doar sa nu exagerati cu comunicarea on-line si sa uitati de adevarata comunicare, cea face-to-face.

    RăspundețiȘtergere
  2. In oras crearea unei adrese de mail, a unui cont pe Google nu mai reprezinta o problema. Cei din clasa a II-a au conturi si pe retele de socializare. Mai greu o duc cu cititul unei carti.
    Inteleg ca unitatea de invatare propusa nu se rezuma la a face conturi pe...si imi doresc ca demersul sa aiba succes ( si eu am facut cursul, dar programa prea incarcata, sarcinile suplimentare pe care le am la scoala imi lasa putin timp sa fac si ce as dori).

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu deja stiam sa fac acest lucru si mi-am ajutat si colegele incepatoare.

    RăspundețiȘtergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  5. Pentru copiii din satul meu lucrurile nu sunt atât de simple. Unii au PC și conectare la Internet: ei sunt cei care știu mai multe; alții nu au: ei sunt cei care vor învăța. Chiar și la școală, avem un singur computer conectat la Internet așa că... nu stăm chiar pe roze!
    Sper să rămână copiii cu niște lucruri interesante învățate!

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce buna este doamnisoara invatatoare cu noi copii!! Este foarte interesant blogul acesta !!

    RăspundețiȘtergere
  7. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu am stiut sa-mi creez un cont dar cu ajutorul orelor de consiliere am invatat.

    RăspundețiȘtergere
  9. idea lui domnisoara a fost una foarte buna

    RăspundețiȘtergere
  10. Eu cred ca domnisoara a avut cea mai buna ide de pana a cum

    RăspundețiȘtergere
  11. Eu nu stiam sa-mi fac un blog dar cu domnisoara am reusit domnisoara ne invata foarte multe lucruri si pe parcurs stim si mai mult

    RăspundețiȘtergere
  12. Initiativa domnisoarei invatatoare este utila elevilor si cu ajutorul informatiilor am reusit sa-mi creez un cont pe Google si adresa de e-mail.

    RăspundețiȘtergere
  13. Orice lucru nou pentru mine este bine venit.Cu ajutorul orelor de consiliere "comunicarea"am invatat in primul rand sa imi creez un aidiu dupa care am invatat sa imi creez un cont pe google ,dar cititul ramine pe primul loc.Va recomand si voua!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  14. Eu la inceput nu stiam sa-mi fac un cont,dar cu orele de consiliere am invatat.

    RăspundețiȘtergere