duminică, 3 iulie 2011

Bac-ul - se caută vinovați

După ce bac-ul de anul trecut a fost categorisit ca fiind cel mai slab din istorie, a venit cel din acest an să îi ia locul.
Așa cum spuneam și în 2010, cred în continuare că rezultatele reflectă cruda și trista realitate.
Pe toate posturile TV responsabile cu știrile se caută vinovați.
Elevii? nu mai învață (notele de "1" spun că respectivii elevi nu știu nimic-nimic); dar nu sunt în totalitate de condamnat (care să fie motivația lor de a învăța?)- un elev, întrebat fiind cât a învățat pentru acest bac, a răspuns că vreo 2-3 săptămâni; la vremea bac-ului meu, eu aș fi răspuns că am învățat 12 ani... așa era pe vremea aceea!...
Profesorii? nu se mai omoară cu munca (muncesc de câți bani primesc); unii habar nu au de meserie (cine să mai intre într-un sistem din partea de jos a piramidei sociale?); alții nu se mai pot lupta cu indiferența elevilor, cu lipsa lor de motivație...
Ministerul? Ministrul?... n-are cine, n-are cu ce... (Oana Badea cică e curricula lui Andronescu; Andronescu zice că o fi curricula, dar subiectele...nu sunt făcute de dumneaei )
Tot ce a putut să facă a fost să stopeze fenomenul "șpagă contra bac"... sau măcar să îl subțieze...
Școala e doar oglinda societății. Și e clar pentru toată lumea că societatea nu se simte bine deloc. De ce i-ar fi altfel școlii?
Azi se caută vinovați...
Aștept cu nerăbdare să se găsească soluții!!!

11 comentarii:

  1. Daca aveai copil care sa dea acest examen si sa piarda un an din viata vedeai altfel lucrurile.

    RăspundețiȘtergere
  2. De ce se tot directioneaza vina spre profesori? Nimeni nu vede ce se intampla de fapt?

    RăspundețiȘtergere
  3. un tata revoltat6 iulie 2011 la 06:03

    Fiica mea a luat bac-ul. Nu cu rezultate exceptionale, dar destul de bune.
    Intrebarea mea este: pe cand camere video in clase, domnule ministru? De ce nu vreti sa vedeti cand si cum isi fac profesorii orele?

    RăspundețiȘtergere
  4. Toti suntem sacrificati. Generatia mea a tot fost sacrificata. Supravietuieste in ciuda tuturor.

    RăspundețiȘtergere
  5. Am convingerea ca nu se vor gasi nici vinovati importanti (poate doar elevii, parintii si profesorii- toti victime dupa mine), nici solutii. Chiar daca ar primi sugestii de solutii, cine sa le aplice?

    RăspundețiȘtergere
  6. Cine raspunde pentru ce li se intampla copiilor nostri?

    RăspundețiȘtergere
  7. Voi încerca să răspund tuturor comentariilor de până acum, într-un singur comentariu, mai amplu.
    Acești "copii" nu au pierdut un an din viață: au pierdut mai mulți ani din viața de elev și au în față o vară în care să îi recupereze (dacă vor fi în stare!). Dacă aș fi avut copil care să de bac-ul în acest an, sigur nu ar fi fost în situația de a nu lua examenul.
    Ar fi o idee să avem camere de supraveghere și în timpul orelor de curs, astfel profesorii nu s-ar mai teme așa mult de evaluarea pe care le-o vor face părinții.
    Cine răspunde? Păi eu propun așa: ministrul să demisioneze, profesorii care au avut elevi picați să fie dați afară din învățământ, iar părinții ai căror copii nu au luat bac-ul să fie decăzuți din drepturile părintești. (Eventual copiilor să li se dea bani să meargă în club, ca să mai uite de suferință...)
    De acord?

    RăspundețiȘtergere
  8. Imi place cum pui problema, dar mi se pare ca esti nemiloasa cu generatia asta de tineri. Pe de alta parte... daca gandesc ca Mircea Badea, astia imi vor da mie pensie?!?

    RăspundețiȘtergere